fbpx
Selectează o Pagină

Pentru că suntem diferiți și tunderea bărbii poate fi importantă pentru noi din motive diferite. Părul facial crește la viteze diferite, în părți diferite ale feței. Unele persoane pot să aibă o parte din barba stufoasă și pe restul feței sa nu mai crească alte fire de păr în timp ce alții pot avea mai mult par în zona bărbiei și de pe marginea maxilarului până în zona urechilor. Alții au o moștenire genetică ce le oferă o barbă stufoasă pe toată fața.

Deși poate părea un sacrilegiu pentru unii să folosească “tunsoare” și “barbă” în aceeași propoziție, fără a folosi “niciodată” înainte, tunderea bărbii este foarte importantă atât pentru o creștere sănătoasă, cât și pentru un aspect mai bogat. O barbă se aseamănă mult cu un copil, dacă decizi să crești una, fă-o corespunzător.

Cu cat o barbă crește mai mult, cu atât are nevoie de mai multă îngrijire. Odată cu lungimea exista riscul de vârfuri despicate, uscăciune, mâncărime și, sincer, arată oribil când ai fire rebele peste tot.

Iată câteva din beneficiile pentru tunderea bărbii tale:

Chriss Pratt și Kevin Smith, exemple de structuri ale feței ce sunt avantajate de o barbă tunsă
  1. Tăierea firelor rebele: eliminarea firelor rebele este imperativă pentru aspectul pe de-a-ntregul al barbii tale. Este cel mai simplu lucru pe care-l poți face pentru rutina îngrijirii bărbii tale.
  2. Eliminarea firelor despicate: Firele despicate sunt cauzate de factori de mediu, cum ar fi căldura extremă, frig și vânt. Ele cauzează ca părul să devină fragil și să se rupă. Ar trebui sa îți monitorizezi constant părul, pentru a te asigura că nu ai fire despicate. Dacă faci asta, este benefic să le tai și să le elimini. Cu cât le lași mai mult, cu atât firul de păr se va despica și cu atât mai rău va arăta și se va simți. Folosirea unui ulei pentru barbă sau a unui unt pentru barbă ajuta hidratarea și hrănirea bărbii și ajută lupta împotriva elementelor care cauzează fire despicate. Ține minte că prevenirea e mai bună decât tratarea!
  3. Bogăția barbii: Poate că sună nebunește să crezi că tunsul barbii o va face mai bogată, însă este adevărat. Gândește-te la barba ta ca și cum ar fi un gard viu. Când un grădinar o taie într-o anumită formă, eliminând ce este împrăștiat și nivelând suprafața gardului viu, acesta arată mai bogat și mai stufos. Același lucru este valabil și pentru barba ta. Așa ca scoate-ți foarfecele și taie acele vârfuri neglijente.
  4. Structuri diferite ale feței: Tăierea bărbii în anumite feluri este bună pentru a-ți face mai puternică linia maxilarului. Pentru indivizii care nu au cea mai pronunțată linie a maxilarului, creșterea unei bărbi și conturarea ei în jurul barbiei dau maxilarului un aspect mai proeminent. Similar, pentru cei care sunt mai corpolenti, creșterea unei bărbi poate defini mai bine o barbie mai puțin definită.
  5. Mâncatul: Tunderea bărbii în special în zona gurii este o metoda foarte bună de a reduce cantitatea de mâncare și băutură care rămâne în barba și mustața ta. Pentru unii oameni, se merita creșterea unei bărbi stufoase și sacrificarea timpului și efortului necesare curățării ei după o masă. Pentru alții însă, care vor să aibă o barbă, dar detestă să le rămâna resturi de mâncare pe ea, reducerea dimensiunii mustății poate ajuta atunci când mănâncă. Înainte de tunderea bărbii, poți încerca ceara pentru mustață. Ceara pentru mustață nu este doar pentru stilurile excentrice, entuziaști ai lui Salvador Dali și Monopoly Man. Aceasta ceara poate fi folosită pentru a tine mustață departe de buza de sus, pentru ca tu sa poți păstra lungimea fără să te murdărești de mâncare!
  6. Tunderea înseamnă mai puține noduri și încâlceală: Cu cât este mai bine întreținută barba ta, cu atât vei găsi mai puține noduri și mai puțină încâlceală. Folosirea unui ulei pentru barbă și pieptănarea bărbii tale dimineața este un alt lucru pe care-l poți face ca parte a rutinei tale zilnice pentru a preveni un haos încâlcit.
  7. Susține aspectul sănătos al părului: Poate părea contraproductiv să îți tunzi barba pentru a o face să pară mai stufoasă și mai sănătoasă. Însă, dacă faci asta, elimini vârfuri despicate, păr uscat și deteriorat și încurajezi părul care arată grozav.

Dacă acum înțelegi avantajele acestui proces dar crezi că mai ai nevoie și de alte informații pentru a avea o barbă super jmecheră, te invităm periodic pe blogul nostru pentru a afla cât mai multe!

0