fbpx
Selectează o Pagină

O barbă bine întreținută nu apare din greșeală. În vreme ce unii bărbați au în mod natural bărbile mai îngrijite decât alții, majoritatea au nevoie de un mic ajutor. Aici intervin peria și pieptănul de barbă.

Trebuie să folosiți peria și pieptănul dacă intenționați să vă mențineți barba în cea mai bună formă. Vom analiza amănunțit subiectul de perii de barbă vs. pieptăne de barbă în această serie de articole, explorând totul de la noțiunile de bază, la când și cum să utilizați fiecare instrument.

Sperăm că veți deveni un bărbos bine informat a cărui barbă se evidențiază printre celelalte!

Există o multitudine de opțiuni!

Noțiuni de bază: Ce este o perie pentru barbă?

O perie de barbă este un instrument de îngrijire bărbătesc, folosit pentru a menține părul facial în cea mai bună formă și pentru a avea un aspect sănătos. Nimic mai simplu de atât.

Pe de altă parte, sunt mult mai multe lucruri care definesc ce este o perie de barbă înafară de descrierea de mai sus. 

Părțile unei perii de barbă 

Nu sunt multe părți ale unei perii de barbă, dar cele pe care le alegeți sunt importante. Practic, o perie de barbă este alcătuită din peri, corp și mâner; vom considera corpul și mânerul că fiind același lucru. 

Corpul/Mânerul

Mânerul unei perii de barbă este făcut de obicei din lemn sau plastic, deși uneori sunt folosite și alte materiale – cum ar fi cornul de bou. 

Mânerele din lemn sau bambus sunt folosite pentru periile de cea mai bună calitate. Sunt mai durabile și eco, pentru că nu provin din materiale sintetice.

Singurul dezavantaj al unei perii de barbă făcută din lemn este că nu reacționează bine cu apa, de aceea nu ar trebui să le spălați sub jet de apă. Ar trebui să fie curățate în mod uscat (cu o perie mai mică sau un pieptăn mai mic pentru a scoate părul și murdăria din peri) sau să se înmoaie perii în apă cu săpun. Ele se întrețin periodic cu ajutorul uleiurilor vegetale.

O perie de barbă este un instrument de îngrijire bărbătesc, folosit pentru a menține părul facial în cea mai bună formă și pentru a avea un aspect sănătos.

Periile sintetice (cum sunt cele din plastic), sunt mereu mai ieftine decât cele din lemn și reprezintă alegerea multor bărbați. Am menționat că lemnul este cea mai bună alegere pentru multe perii de calitate, dar nu excludem nici sinteticele – inclusiv acetatul de celuloză, un material similar cauciucului care nu are energia statică a plasticului și are durabilitate excelentă.

Cornul de bou este un alt material folosit ca material pentru mâner de perii pentru barbă. Stați așa, corn de bou?! Într-adevăr. Periile și pieptenii făcute din corn de bou datează de dinainte de 1500, iar cornul de bou face parte din medicina antică Chinezească și se credea că ajută la calitatea sângelui. 

Defapt, medicina antică Chinezească considera că sângele sănătos (circulația sănătoasă a sângelui) înseamnă și un păr facial mai gros și mai sănătos. 

Un alt lucru interesant despre cornul de bou este că acesta conține keratină, același fundament pentru părul uman. Într-un final, nici nu generează electricitate ca plasticul, ceea ce înseamnă mai puțină energie statică.

Forma corpului este un alt lucru care contribuie atât la aspectul periei, cât și la determinarea a cum este folosită. Corpurile de perii de barbă sunt variabile – în forma tradițională dreptunghiulară – cu mânerul extinzându-se dintr-o parte – în vreme ce altele au corpuri ovale care încap în palmă.

Perii

Perii sunt totul. Tipul de peri pe care îi alegeți determină totul de la aspectul bărbii la sănătatea sa. Perii pot fi diferiți de la o perie care nu rănește barba față de una care nu face altceva decât să tragă de părul dvs. facial. 

Perii pot fi realizați din două tipuri de materiale:

1. Păr natural 

2. Material sintetic

Perii făcuți din păr natural sunt fie din păr de mistreț, fie de cal. Acestea distribuie sebumul eficient – mistreții și caii secretă sebum, ca oamenii – ajutând să condiționeze și aranjeze barba. 

Mulți barboși și experți în barbă susțin că părul de mistreț este unica alegere dintre tipurile de peri. Părul de mistreț combină fermitate și flexibilitate, ceea ce vă permite să vă descâlciți barba, să o ajutați să rămână în loc și să îndepărtați impuritățile fară a fi prea agresivi. 

Temelia și coada de jos a perilor de mistreț și de cal sunt ferme, dar perii devin lipsiți de fermitate aproape de vârf. 

Alt lucru important de luat în considerare la peri este lungimea lor. Perii mai lungi sunt mai buni pentru bărbi mai groase și lungi, în vreme ce bărbile scurte au nevoie de peri scurți, deoarece, nu v-ați dori să riscați iritarea pielii de sub barbă. 

Perii sintetici sunt făcuți din mai multe materiale, inclusiv plastic. Periile cu perii sintetice sunt de obicei mereu mai ieftine decât cele cu peri din păr de animale, dar asta nu înseamnă că sunt de calitate inferioară.

Prețul este unul dintre avantajele de a alege o perie cu peri sintetici, precum și că sunt vegane. Dacă acești factori sunt importanți pentru dvs., atunci alegeți o perie cu peri sintetici.

Printre dezavantajele de a utiliza peri sintetici este că aceștia pot fi mai agresivi și abrazivi decât perii din par de animal. Acest lucru poate fi luat în considerare dacă aveți barba predispusă la fire despicate sau neuniformă. 

De asemenea, unii peri sintetici au muchiile aspre și sunt dure cu foliculii faciali, mai ales dacă sunt folosite constant. Periile din păr de animal distribuie mai bine uleiurile pielii naturale prin barbă, ceea ce ajută la aranjare și previn ruperea părului bărbii. 

Părul de viezure este o altă opțiune pentru perii periilor de barbă, însă este folosit mai frecvent în periile pentru bărbierit. Părul moale de viezure nu poate pătrunde în părul aspru al bărbii pentru a-l descurca. 

Dimensiunea

Periile au mai multe dimensiuni. Depinde de ce doriți și de ce aveți nevoie, de preferințele personale.

Unii bărbați preferă perii travel size, nu doar pentru că le pot lua cu ei atunci când călătoresc, dar și pentru că sunt la îndemână când își crește barba pentru prima dată și nu au nevoie de o perie mai mare. De asemenea, periile travel-size sunt mai ieftine decât cele de dimensiuni normale. 

Aici vom opri prima parte din setul de articole legate de peria și pieptănul de barbă. Sperăm că ați găsit informații valoroase și vă așteptăm pe viitor pentru mai multe informații despre barbă, mustață și ingrijirea lor!

0